SUSAN VİCDAN

07 Ekim 2023 tarihinde açık cezaevi durumunda bulunan Gazze den Hamas’ ın İsrail’ e saldırıp, birçok İsrailliyi öldürmesi ve esir alması ile birlikte vicdansız vicdanlar birden bire kudurmuş köpek gibi Gazze ye saldırdı. 07 Ekim 2023 gününden bu güne kadar Savaş kurallarını, ahlakını yok sayarak hastane, pazar yeri, ibadethane gibi yerleri bombalayarak binlerce masum kadın, çocuk insanları öldürdü. Bu bir savaş değil bir milleti yok etme, ortadan tamamen kaldırma soykırım yapma hareketi.

Vicdan sahipleri ABD destekli İsrail in soykırım saldırıları kısık seslerle protesto edildi edilmeye de devam ediyor. İnsan olarak İsrail in bu acımasız, vahşi, gaddar saldırıları karşısında vicdanımız sızılıyor. Gazze dediğimiz yer; uzunluğu 41 Km, derinliği 11 Km den oluşan bir alan. Mısır İstihbaratı İsrail’ i 07 Ekim 2023 gününden üç gün önce Hamasın bir saldırı yapacağı yönünde İsrail kabul etmese de uyarıda bulunmuş. Savaşın ilk günlerinden itibaren ABD ve batı şartsız ve koşulsuz İsrail’ i desteklediler. Öyle ileri gittiler ki İsrail’ in Gazze de bir Hastaneyi vurarak beşyüz masum insanı öldürmesini şeytanın aklına gelmeyecek varsayımlarla karşı tarafın yani Hamasın yaptığını savundular.

Yukarıda Gazze nin toprak büyüklüğünü belirtmiştim yani ne kadar küçük bir alan olduğunu. ABD hemen İsrail e havadan uçaklar ile silah ve mühimmat yardımında bulundu. Buraya ABD ve İngiltere ce Uçak Gemileri, Savaş Gemileri gönderildi ayrıca ABD tarafından ikibin asker gönderilmek üzere hazır bekletilmekte. Gazze ye kara saldırısı başlatmak üzere kuduz köpek İsrail in tasmasını tutan ABD nin asla istemeyiz ama izin vermesi ile katliama başlayacaktır. Bu savaşı ülkemizde hemen hemen herkes TV leri başında izliyor ve vicdanları sızlıyor içleri kan ağlıyordur. 

Son otuz yıldır ülkemizin etrafında kaç savaş oldu hatırlamaya çalışayım Balkanlarda, Çeçenistan, Irak (Körfez), Suriye, Ukrayna, Karabağ, Gazze bunu şunun içim önemsedim etrafımız ateş çemberi aşağıda belirteceğim nedenler den dolayı bu ateş çemberine Türkiye de dahil edebilmek için ABD ve batı her türlü eylemde bulunuyorlar.

Gazze savaşının çıkmasına göz yuman İsrail ve ABD Uçak Gemileri, Savaş Gemileri, onca mühimmat yığınak yapması küçük bir alanda Hamas ile savaşmak için değil, amaç başka.

Şöyle deniliyor ABD Lübnan Hizbullah ı ve İran ın olası İsrail’ e yapacağı saldırıyı önlemek engellemek. Böyle bir saldırı olursa Suriye de ABD üsleri aracılığı ile bu saldırıları önler. Amaç bana göre farklı Gazze nin kuzey kısmı ilhak edildikten sonra İsrail toprakları kabul edilerek burada bir liman kurulacak veya var olan bir limana ABD Uçak Gemileri ne bir üst olacak bu da ABD nin Doğu Akdeniz e hakim olmak üzere bir sebep olacak. Bunun nedeni ABD nin İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile geliştireceği ilişkiler sonucunda Akdeniz de ki enerjiye sahip olmanın kendilerince bir yolu. Bu durumu asla göz ardı edemeyiz. Ayrıca Suriye nin Kuzeyinde oluşturulmak istenen Terör devletini de unutmayalım. Gazze savaşında ABD Başkanı İsrail i ziyareti sonrası şöyle bir açıklama yaptı, Türkiye nin Suriye de yaptığı operasyonlar ABD nin güvenliğine bir tehdit dir. 

İhsan BİÇKİN

22.10.2023