Ömrü Kelebek

Teraryumun içerisinde varlığını devam ettirecek, geliştirecek her şeyi elde eden minik tırtıl. Küçük camdan dünyası onun bütün yaşam alanı neredeyse mükemmel tasarlanmış. Hayattı leziz dut ağacı yaprakları, onu özel hissettiren tatlı sulu böğürtlenleri yiyerek büyümeyi ona uygun görmüş.               Ne kadar şanslı. Hayat bazıları için ne kadar da mükemmel. Kendi kozasını örmeye başladığında olacağını düşündüğü ihtişamlı kanatları onu ne kadar mutlu edecektir. İpekten ördüğü kozası yapabilme becerisinin doruklarını zorluyor. Kusursuzluğun timsali olan tırtıl adım adım ve pes etmeden güzelim kozasını ördü.

Değişim gerçekleşiyor, güneşin etrafında tam tur iki defa dönen dünya kelebeğin doğuşuna şahit olacak. Kozasından çıkmaya çalışan kelebeğe uzatılan yardım eli ne kadar da merhamet dolu onun dışarı kolaylıkla çıkmasını sağladı. Kanatları ıslak ve birbirine yapışık olan değerli kelebeğin kanatlarını birbirinden ayırarak kurutan şefkat dolu olan, kelebek artık uçmaya hazır.

 Kanatlarını bütün gücü ile çırpmaya çalışan kelebek hayatının yarısına yetecek enerjisini merhamet dolu olanın kozasından çıkmasına sebep olması dolayısıyla kaybediyor. Fakat her şeye rağmen uçmaya başlayan kelebek biraz havalandıktan sonra şefkat dolu olanın kanatlarını kurutmasından sebep kazanması gereken tecrübeyi kazanmaya çalışırken kalan ömrünün yarısına yetecek enerjisini harcıyor. Ne olursa olsun uçmaya hazır olan umut dolu kelebek dünyasının duvarlarına çarpıp yere düştüğünde duvarların yokluğunu kanıtlayana kadar umut dolu çabasına devam etti ta ki ömründen geriye ömür kalmayana dek.

Ama olsun ne de olsa değerli kelebek.

Psikolojik Danışman Rüveyda Gül