FATURA

Son dönem elektrik faturaları yüksek gelmiş, bu durum tepkilere neden olmuş ve hükümet yeni düzenlemeye gidileceği, vatandaşın rahatlaması konusunda gerekli adımların atılacağını açıklamış, çalışmalara da başlamıştır.

HDP elektrik faturalarını bahane ederek halkı sokağa çıkma çağrısı yapmış, en hafif tabir ile sivil itaatsizlik suçunu işlemişlerdir. Ülke yönetimine talip olan bir siyasi partinin genel başkanı ‘‘zamlar geri çekilene kadar ben bugünden itibaren hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim’’ ifadesini kullanarak, kamuoyuna duyurmuştur. Kanunlarımız gereği bu bir suçtur, hiç kimse kanunlara aykırı ifade kullanamaz yönlendirme yapamaz. Elektrik faturasının ödenmemesinin müeyyidesi o abonenin elektriğinin kesilmesidir. Açık açık konusu suç teşkil eden bu açıklamaların savunucuları da bir hayli fazla düşünce özgürlüğü, demokratik hak vb sözler ile konusu suç teşkil eden ifadeleri meşrulaştırma çabasında bulunmaktalardır.

Terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP nin yaptığı sokak çağrısının arkasına takılarak konusu suç teşkil eden bir beyanda bulunarak ve bunun kamuoyu ile paylaşarak ben böyle yapacağım sizde yapın mesajı vermek, ne fikir, düşünce özgürlüğü, nede demokratik hak, gerçi gaflarına çok alışkınız ama bu o da değil. Ben beklerdim ki elektrik faturaları yüksek geliyor, yanlışlıklar şunlar, bu yanlışlıkların çözümleri şunlar şunlardır. Hayat pahalığından şikayet etmek haktır, birde çözüm üretmek konusunda fikriniz olsa çok memnun olacağız. Evet fikir var; sokağa çağrı sivil itaatsizlik, çok yanlış, sizin bu yanlışınıza ancak düşünce, fikir özgürlüğü, demokratik hak kandırmacasının arkasına takılanlar inanır veya inanmış gibi görünürler onlarda ideolojik amaçları içindir. Ülke sorunlarının çözümü yönünde projeler sunmak yerine ben yaparım, çözerim gibi kelimeler ile ne sorun çözülür nede çare bulunur.

Altı doldurulmamış ben yaparım, çözerim kelimelerine ideolojik yaklaşarak inananlar ola bilir, buna diyeceğimiz yok.

Terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP nin yaptığı sokak çağrısının arkasına takılarak elektrik faturamı ödemeyeceğim açıklaması yapıp kamuoyu ile paylaşmak kaos peşinde koşmak ve bundan nemalanmak bu ülkede hep senaryoları arasındadır. Bu millet bütün faturalarını öder, faturada ödetir.

10.02.2022

İhsan BİÇKİN