HÜZÜNLÜ RAMAZANIMIZ

Salgın hastalık sebebiyle insanlık âlemi olarak topyekûn sınandığımız şu günler,  bizim için belki de hiç unutamayacağımız bir zaman dilimidir. Hele idrak edeceğimiz bu Ramazan ise hafızalarımızda; hep mahzun ve hüzünle idrak ettiğimiz bir mevsim olarak kalacak.

Virüsün bulaşma endişesiyle Cemaatle namazı, Cumayı, Teravihi, camilerimizdeki Mukabeleyi, Topluca yaptığımız iftarları, sahurları, birbirimizle musafahayı, kucaklaşmayı, zorunlu olarak yapamayışımız, bu Ramazanı farklı bir hüviyette idrak etmemize sebep olacak. Bu durum belki de bu hususların kadrini ve kıymetini daha iyi anlamamıza sebep olacak.

Olsun mevsim gene Ramazan rahmet ve mağfiret ayı Allah´ın lütuf ve ihsanı, rahmet ve mağfireti, feyiz ve bereketi bu ayda her tarafı kuşatacak ve Üzerimizdeki hastalığı, virüsü, derdi, tasayı, sıkıntıyı zorlukları bertaraf edecek inşallah.

Bu mübarek mevsime girerken önce; maddî ve manevî kirlerden temizlenmeli, işlediğimiz günahları terk ederek Cenabı Hakk'a tövbe ve istiğfar etmeliyiz.

Başkalarına haksızlık etmişsek onlardan helâllik dilemeliyiz. Kul hakkıyla Allah'ın huzuruna çıkmamalıyız.

Tüm aylarda - özellikle Ramazan’da - dinimiz İslâm'ın haram kıldığı kin, haset, dedikodu, yalan, bühtan, iftira, gıybet, nefret gibi kötü huylardan vazgeçmeliyiz. Dünya ve ahiretimiz için faydası olmayan her türlü davranıştan uzak olmalıyız.

Ramazan ayına girerken, kalbimizi Allah'a tam teslim etmeliyiz. Niyetlerimizi düzeltmeliyiz. Kıyamet Günü'nde, insanlar niyetleri üzerine haşrolurlar, Allah'ın huzuruna niyetlerine göre çıkarılırlar. (Camiu’s-Sağîr 3890) Zira ameller niyetlere göredir.(Buhârî, Bed'ü'l-Vahy 1)

Ramazan-ı Şerif Müslümanlar için bir umut, heyecan ve uyanıştır. Ramazan infakla yoksulların, düşkünlerin, muhtaçların, kimsesizlerin hatırlandığı ve korunduğu bir yürek seferberliğidir. Bu seferberlikten istifade ederek kalplerimizi ve gönüllerimizi arındırmalıyız.

Rabbimiz, İhlas ve samimiyetle tutacağımız oruçlarımızı evlerimizde eda edeceğimiz vakit ve teravih namazlarımızı ihtiyaç sahiplerine yapacağımız zekât ve sadakalarımızı ve gönülden yapacağımız dualarımızı; dergâhı ulûhiyetinde makbul ve muteber eylesin.

Bütün İnsanlığı tesiri altına alan salgın hastalıktan; yaşadığımız zorlu süreçten, Ramazan-ı Şerif hürmetine;  kurtulmamızı nasip eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle bu mübarek mevsimin insanlık âlemine sıhhat, afiyet,  huzur ve barış getirmesini Rabbimden niyaz ediyor, Ramazanınızı tebrik ediyorum.