Nevşehir, İlçe Ve Köyleri Hakkındayazılan Kitaplar-XI

Doç. Dr. Faruk GÜÇLÜ

Kent belleği, kent tarihi açısından ilimiz hakkında yayınlanmış kitapları tanıtmaya devam ediyoruz

SUAT HAYRİ ÜRGÜPLÜ HÜKÜMETİ, Meliha KALLİMCİ;

Suat Hayri Ürgüplü Hükümetinin aldığı kararlar ve yaşadığı sıkıntılar anlatılmaktadır.

Gece Kitaplığı, 2017 Baskı

Ankara,Konya ,Nevşehir ve Urfa İllerinde Yakalanan Kemirgenlerin Barsaklarında Helmintoljik Araştırma Dr. Fevzi KAYA; Bilimsel bir araştırma kitabı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yayını.

KAPADOKYALI, Mehmet ATILGAN; Roman, Savaş yıllarında Yemen, Osmanlı zamanı köy yaşantısından kesitler ve Kurtuluş Savaşı anıları anlatılmış,Sokak Yayınları,2017 Baskı.

TARİHİ ÇEVRE YOK OLURKEN/Amasra,Bergama,Kaş,Uçhisar örnekleri Mehmet TUNCER; Bu kitapta, günümüzde Türkiye`nin her tarafında sürmekte olan Doğal, Tarihsel/kentsel ve Arkeolojik Çevre`lerin tahribatı, yok edilmesi ele alınmaktadır. Alter Yayıncılık 2014 Baskı.

BİZ BUNU HAKE ETMEDİK PAŞAM/4.HİKAYE/Aşk ve Oyun, Oğuz ÖZDEM; Bir Nevşehir Hikayesi Biz Bunu Hak Etmedik Paşam, Aşk&Oyun, Mankurt ve Haremde Cinnet isimlerinde dört ayrı hikayenin bir araya getirildiği kitap toplam 132 sayfadan oluşuyor.2015 Baskı.

SİNASOS,Evangelia BALTA; Bugün Mustafapaşa adını almış olan Sinasos, 1920’li yıllara kadar halkının çoğunluğu Rumlardan oluşan, üç bin nüfuslu bir Kapadokya kasabasıydı. 1924 yılında uygulanan Türk-Yunan nüfus mübadelesiyle kasabayı terk etmek zorunda kalan Rumlar, kasabalarından ayrılmadan önce, iki fotoğrafçı tutarak kasabalarının fotoğraflarını çektirdiler ve bunları bir albümde bir araya getirerek ölümsüzleştirdiler. Konaklar, kiliseler, okullar, köprü ve çeşmelerin yer aldığı bu albüm, gündelik hayattan görüntüleri, eğlenceleri, yerel kıyafetleri ve Sinasos. Toplumunun çeşitli simalarını da yansıtıyordu yazar bu kitapta. Birzamanlar Yayıncılık 2007 Baskı.

PERİBACALARI, Yaşar KEMAL; Peri Bacaları, Yaşar Kemal'in 1957'de yayımlanan röportaj kitabıdır. Varlık Yayınları tarafından basılmıştır.

THE FLORA OF CAPPADOCIA/Kapadokya Florası,Özge Önderoğlu AKKUYU; Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerinde bulunan bitkilerin yer aldığı kitap 2011 Baskı.

ORTA ANADOLU EVLİYALARI , Kırşehir, Konya ,Nevşehir, Niğde Sinop, Sivas , Tokat ve Yozgat evliyaları anlatılmaktadır. Türkiye Gazetesi Yayınları 2004 Baskı.

ARAPSUN’DAN ŞAHADETE YÜRÜYENLER, Cuma BİLGİLİ, Balkan Savaşı, Birinci Dünya Savaşı ve Milli Mücadele’de şehit düşen Gülşehir lileri anlatan bir kitap. Gülşehir Belediyesi yayını 2012