BAYRAK İNMEZ

Bayrak inmez; bu millet canını kanının verir ama bayrağını indirmez indirmek isteyenlere de 15 Temmuz 2016 da olduğu gibi gerekli cevabı verir. 15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinden beş yıl geçti. Devlet ve Millet olarak darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütü ile amansız bir mücadele yapıldı, bitti mi derseniz henüz bitmedi; yakalanan FETÖ örgüt üyelerinden, yeniden bazı yapılanmalara gitmelerinden anlıyoruz bunlara bu cesareti veren içimizdeki ve dışardaki darbe severlerinin tutum ve davranışlarından çok iyi anlaya biliyoruz.

O akşam 15 Temmuz 2016 günü ilerleyen saatlerde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir de halk sokağa çıkmıştır ilk gün Ziraat Bankası kavşağında Nevşehirli Vatan Severler bu alana gelerek bayrağın inmeyeceğini vatanın bölünmeyeceğini ezanın susmayacağı direncini gerçekleştirmiştir. Daha sonraki günlerde bu direniş alanı olarak günümüzde Direniş Meydanı adı verilen alana taşınmıştır. Akşam saatlerinde çeşitli konuşmalar yapılmış, tilavetler getirilmiş halk tarafından Bayrağın inmeyeceği Vatanın bölünmeyeceği haykırılmıştır.

Bu darbe girişimini ülkemizde kontrollü darbe diyenler olduğu gibi dışarıda ise darbeyi anlayamadıklarını, bilgisayar oyunu zannedenler, itidal tavsiyesinde bulunan demokrasiyi ağzından düşürmeyenler demokrasi havarisi örneklerini çoğaltabiliriz. Bir ülkenin savaş uçakları Halkını, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Resmi Kurumlarını bombalıyor 251 Şehit veriliyor 2196 kişi ise yaralanıp organlarını kaybederek Gazi oluyor. Bu darbe girişimine gösterilen bu necip milletin direnişini itibarsızlaştırmak için elinden geleni ardına koymuyorlar. Hatta günümüzde darbe girişiminde bulunan FTÖ terör örgütü mensuplarının KYK ile görevden uzaklaştırmalarını doğru bulmayarak zamanı gelince bu terör örgütü üyelerinin görevlerine geri gelmeleri için çalışma yapılacağının cesaretini gösterenler bile var. Demek ki FTÖ terör örgütü ile mücadele amansızca devam etmeli.

Yarın 15 Temmuz Direniş Devlet Töreni ile kutlanacak.Direniş törenin anlam ve önemine uygun bir şekilde yerimizi alacağız. Bugünü anmak; Vatanına, Bayrağına, Ezanına, Şehidine, Gazisine sahip çıkmak demektir. Bugünün anlamını ve önemini dilimiz döndüğünce anlatacağız. Yine bugünün anlam ve önemini anlatan dizi, film çekildi birde belgesel çekildi; ‘Ben Ömer’ babasını aslanı, anasının kınalı kuzusu, milletinin kahramanıgösterime bugün girecek, fragmanını izledim.

Şehitlerimiz canları ile bedelini ödedi bu vatan bölünmez, bayrak inmez. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, Gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum.

İhsan BİÇKİN

14 Temmuz 2021